Spring naar inhoud

Flevorace: weer 2e, weer linehonours

20 augustus 2012

Foto’s van Renske

t Wordt langzamerhand een beetje t Joop Zoetemelk verhaal. Ook met de Flevorace zijn we 2e geworden overall op rating. Het was heel leuk, sportief en vooral heel close tussen de Maasvogel (uiteindelijk 3e), de Danielle (de Pampusprijs voor overall winnaar) en Team Buikschuiver. We hebben gelukkig wel Tim van Rootselaar prijs voor de overall linehonours gewonnen én we hebben onze eerste overwinning op rating geboekt met de 1e wedstrijd op vrijdag. Die race hebben we bijna 4 uur lang achter de Maasvogel aangevaren, om in t laatste kruisrak alsnog 6 minuten op ze te pakken – 2 meer dan nodig voor de overwinning op rating. Zaterdag lukte het ook nog in het laatste rak vóór de Maasvogel te eindigen maar doordat t wedstrijdcomité besloot uiteindelijk met de LIGHT TVF te varen ipv de MEDIUM zoals bij de start aangegeven waren we op rating geen 1e maar 3e, en won de Daniële. Zondag heel weinig wind (3 knopen), was gewoon n moeilijke race waarbij de Daniëlle aan t langste eind trok en met 3-1-1 (7 punten) de pot won. Wij 2e met 1-3-3 (9 punten) en Maasvogel 3e met 2-2-4 (11 punten).

Bij weinig wind, onder de 10 knopen hadden we t zwaar qua bootspeed. Hopelijk gaat een light fok hierbij helpen, we hebben nu alleen nog een medium/heavy fok en kluiver. Ik hoor net van Frans dat North Sails op tijd voor t ONK de light voorzeilen klaar heeft!

Wim, Tim en zoons, Erik en zoons, en de anderen, het was een prachtig, spannend en sportief evenement, erg leuk tegen jullie te varen!

Tot ziens met de 24-uurs race!

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: