Spring naar inhoud

Stroeve Markervuur voor BS2

17 juni 2013

Team Bukschuiver is als 3e geëindigd in de Markervuur Race. Alhoewel beide dagen als 1e bij de boventon, maakten we onderweg teveel fouten. Zaterdag kostte een onlogische gybe-set ons de overwinning. Zondag kozen we upwind de verkeerde kant, maar struggelden ook met de boatspeed, hoogte aan de wind, en ons zwaard over de grond slepend. We misten onze 2 vaste foktrimmers Reske en Bianca, onze vaste tacticus, enzondag hadden we 2 vrouw minder, Jellie had n acute spierscheuring en Carolien ging mee naar het ziekenhuis. Jellie is wel paar weken uit de running loopt nu met krukken maar t komt goed. t ONK kan ze echter waarschijnlijk niet meevaren.
Al met al, een niet zo beste generale, maar met het ONK varen we in onze beste opstelling. Ierdereen heeft zin om te kanllen en dan gaan we varen vooor wat we waard zijn! Zin in!

Uitslag Markervuur 2013

Fotoreeks door J. Romke de Vries foto\’s Markervuur

Verslag van de VA website
Wind, erg veel wind tijdens de Markervuur. Met een groot deelnemers veld van 20 schepen begonnen we iets verlaat aan de eerste race op zaterdag. Het woei 25 knopen plus dus werd de start uitgesteld echter na een half uurtje bedaarde het enigszins en daar maakte de ervaren wedstrijdleider Hein Nanninga gebruik van om de vloot te starten. Bij de boven boei trok de wind weer aan tot 30 knopen met vlagen tot 35 knopen en de race werd afgebroken bij de volgende boei. Het lopende rakje kon met veel geweld worden uitgezeild maar het was verstandig om niet door te gaan. Er was schade aan de Visotter en Papegaai. Beide schepen moesten de race staken maar ook enkele andere schepen hielden het voor gezien. De winnaar werd de Danielle voornamelijk vanwege een uitstekende start.

De volgende dag waren de voorspellingen gunstiger maar er stond toch een lichte koelte van zo”n 22 knopen. De wind was zeer shifterig hetgeen het spelletje zeer gecompliceerd maakte. Er waren dan ook nog al wat wisselingen in de voorhoede. Het was echter een prachtige zeildag en de Danielle wist deze race knap te winnen. De Aphrodite deed het ook heel goed want na een zeer slechte start wist het schip naar voren te varen en als eerste over de lijn te komen. Overall winnaar werd de Danielle gevolgd door de ZA 1 en de BS 2.

Dank aan onze ervaren wedstrijdleider Hein Nanninga en de KNZRV die de zaak weer mooi organiseerde met de traditionele Nieuwe Haring met korenwijn aan de haven van Volendam.
Image

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: