Spring naar inhoud

Nederlands Kampioen 2013!

1 juli 2013

Uitslag

Wat een onvergetelijk kampioenschap hebben we gevaren! Eindelijk, na 4 keer 2e in 5 jaar hebben we deze hoofdprijs mogen winnen. Met een serie van 1-1-3-dns-1-2 mogen we ons de terechte winnaar van dit kampioenschap noemen. Maar wat was het spannend, tot het allerlaatst toe, en wat hebben we ervoor moeten knokken! Maar t team heeft echt goed en scherp gevaren, super focus en concentratie gedurende het hele evenement, in onze beste opstelling, weinig laten liggen, we hebben gevaren voor wat we waard zijn. Ondanks een gebroken lashing in de bakstag waardoor we vlak voor de start van race 4 terug de havin in moesten. Gelukkig kon Dickie de boel op tijd fixen waardoor we race 4 als aftrek konden nemen. Ondanks deze tegenslag bleven we rustig en concentreerden we op goed varen – zo wisten we race 5 toch te winnen. Dat was een hele belangrijke omdat we daardoor met nog 1 race te gaan 1 puntje voor (wij hadden er 6) tonden op de Daniëlle (7 punten). Omdat we 3 1e plekken hadden tegen de Daniëlle 1 mocht de Daniëlle 1 plaats voor ons zitten in de laatste race. Een groot verschil met de situatie van vorig jaar toen we ook 1 puntje voor stonden maar minder 1e plekken hadden,waardoor we de laatste race toen MOESTEN winnen. En onze Gerrit was na 5 races ook nog n serieuze kanshebber met 10 punten: verschil 3 punten, dus als Gerrit zou winnen had hij er 11, en mochten wij max 4e worden (ook 11 punten, maar meer eentjes).

Ofwel goed spannend voor de laatste race maar wel de beste kansen voor ons. In de laatste race wonnen we de start met glans en kwamen ruim als 1e bij de bovenboei na n heel kort kruisrakje. Daniëlle drong in bij de start, raakte de ILM, moest terug rond t schip en ook nog n strafrondje draaien: als één na laatste bij de bovenboei. Mooi op achterstand, maar wel in de gaten blijven houden je weet t nooit met de van Rootselaars. Gerrit zat er ondanks een aparte manouvre met de ZA1 in t 1e kruisrak toch goed bij – dat schip gaat heel hard in de reaches, net als de Daniëlle die na 1 reachrak alweer 6e of 7e lag. Gerrit neemt een enorme flyer naar links in t downwindse rak. Typisch Gerrit, de dood of de gladiolen. Wij dachten en hoopten de dood maarja dat heb je bij zondagskinderen, t werd de gladiolen, potverdorie hij komt nog als 1e bij de benedenton aan ook. Ook de Daniëlle komt dichterbij. Gerrit maakt verder geen fouten meer en in t laatste kruisrak moeten we hem laten gaan. Hij mag winnen, wij coveren op t veld, waarbij de ZA1 en met name de Gr4 de meeste aandacht vragen want de GR4 zeilt een hele knappe wedstrijd. Maar we kunnen de rest achter ons houden waardoor we 2e worden over de lijn en op rating. En nog veel belangrijker, voor t eerst wint Team Buikschuiver het ONK! We gaan over de finish en de ontlading is groot! Spannend tot t eind maar nu ist toch echt zo, we hebben de beker!

Het blijkt overigens dat je dit jaar helemaal geen mooie grote beker wint als je Nederlands  Kampioen wordt. Dit tot grte teleurstelling van ons team, en tot nog veel grotere teleurstelling van mijn kinderen! Pap waar is je beker??? We zullen t nog eens navragen bij t Verbond, zo slecht is het toch niet met de financiële situatie aldaar?

Hoe dan ook, beker of geen beker, wel n mooie wimpel en dito medailles, en vooral de  blijdschap over ons 1e ONK. Als het aan ons ligt, volgen er meer! En alle toppers zijn er weer met de Flevo, dus dan kunnen we weer aan de bak! Nu al zin in! Maar nu eerst: heerlijk vakantievaren met de familie!

Namens ons team extra dank aan:
* Jelle Douma en het WJH team, dat altijd voor ons klaarstaat om het schip in tip top conditie te houden – volgens het gedachtengoed van pa Herman
* Dickie Koolwijk, die al jaren en jaren met ons meevaart en onze tuiger is , hij heeft  ons ONK gered door een supersnelle reparatie van t bakstag gedurende race 4 op zaterdag
* Onze ongeëvenaarde Chickies voor de voortreffelijke culinaire verzorging – en Jack voor de boven verwachting lekkere schippersmaaltijd
* Gerd-Jan Poortman, al 4 jaar onze coach, eindelijk hebben we zijn advies opgevolgd
* Niels Moerke en team Van Oossanen Naval Architects, al het nadenkwerk over ieder detail het is allemaal niet voor niets geweest
* Onze teamleden die niet hebben meegevaren op dit ONK waaronder Daan Koene, Petronelle de Jong, Jan Willen Dekker, Olivier Vaandrager, Esther Schimpf, Anita van Oeveren, Geert de Krom, Sven Koster en alle anderen die met osn meegeleefd hebben en ons gesteund hebben!

Hieronder vlnr: Tijdens het één na laatste kruisrak, laatste race – Over de finish! – Ons superteam! – Te water, een mooie traditie – En de wimpel!

BS2 ONK 2013 light voozeilen 6-9 kn2013 ONK finish2013 ONK team
2013 ONK te water2013 ONK wimpel

 

Advertenties
One Comment
  1. Feye permalink

    Nog bemanning nodig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: