Spring naar inhoud

Flevorace: net niet….

19 augustus 2013

De verschillen waren wederom heel klein: De ZA1 wint de Flevorace met de BS2 als 2e op 1,5 punt en de Visotter derde vlak daarachter. En dan te bedenken……

* Het verschil was 4 honderdste van een seconde in race 3 met de Visotter. In ons nadeel, dat scheelde 1 punt en tov de Visotter zelf 2.
* In Race 4 finisht de BS2 als 4e. Maar nadat deze uitslag een half uur heeft gehangen, wordt de TVF zwaar alsnog veranderd in TVF medium. Zo worden we 5e ipv 4e in race 4. Kost n puntje.
* Laatste race wordt de Daniëlle 1e, BS2 wordt 2e op minder dan 4 seconden. Eigen schuld dat wel maar wat scheelt t…..
Maar wat als telt uiteraard niet, en de ZA1 heeft verdiend gewonnen. Gefeliciteerd Erik en team.

De angel gaat er op dag 1 al wel n beeetje uit doordat een aantal topschepen een niet aftrekbare OCS noteert, die anderhalf keer telt. BS2 neemt de pin mee bij de start, gaat terug, draait nog n rondje ofwel is DFL bij de bovenboei. Daarna volgt een lange downwind waarbij we alle schepen behalve de ZA1 weten in te halen. Op de finish weten we de ZA1 nog net te pakken. dat was mooi.
Dag 2: 3 races up/down onder super condities. Na de 2e dag leidt de Visotter nog steeds, op de voet gevolgd door de BS2 en de ZA1.
Dag 3 gaat de beslissing brengen. BS2 vaart haar aftrekrace terwijl de ZA1 deze 5e race met overmacht wint. BS2 wint net niet de laatste race, de 3e plek voor de ZA1 is voldoende voor de eindzege.

Wat wel leuk is dat we net als vorig jaar de Tim v Rootselaar lik me rating prijs winnen, voor de beste line honours prestatie. Wie t eerst finisht heeft gewonnen.

Een mooi en geslaagd evenement op een supergezellige locatie in centrum Enkhuizen. Dank Gideon en Anita voor de gastvrijheid! Alsmede dank aan Theo, Jacques, Wim, Steven en alle medewerkers en vrijwilligers van het comité en de organisatie! Voor herhaling vatbaar!

Verbetersuggesties: schrap de lange race of maak m in ieder geval aftrekbaar. En verander niet achteraf de TVF waardoor de uitslagen achteraf anders worden. Er wordt gevaren op de TVF die bij de start geldt en daar worden tactische beslissingen op genomen tijdens de wedstrijd.

Uitslagen

PS Fezi en Gijs gefeliciteerd met jullie overwinningen in ORC1 en 2!
Copyright Steven Beers – Boatmanagers.nl

543408_208574975975255_1456528457_n

From → Verslagen

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: