Spring naar inhoud

Winst op Hylpen en de dubbel is binnen!

16 september 2013

Wat een prachtig seizoen is t geweest! Voor t eerst pakt Team Buikschuiver de dubbel in een seizoen: winst op het Open Nederland Kampioenschap en winst van de Jaarprijs 2013. Het is spijtig dat de ZA1 zondag niet kon varen wegens een scheur in de gaffel en problemen met de homokineet, want wie zondag zou winnen zou zowel Hylpen 2013 winnen als de Jaarprijs 2013. De strijd om de Jaarprijs miste daardoor een spannende finale.

Maar de finale van Hylpen 2013 was evengoed weer spannend, net zoals eigenlijk alle evenementen dit seizoen. Traditioneel een groot veld, deze keer bijna 30 grote VA Lemsteraken. Zaterdag 1 wedstrijd vanwege de snel toenemende wind. Een mooi duel tussen de ZA1 en de BS2 waarbij de ZA1 met 1/100 (jawel éénhonderdste) seconde verschil op gecoriigeerde tijd weet te winnen. Zondag 2 potjes met prachtige zeilcondities. 1e race wint de BS2 vooral door de start te winnen in n korte race. In de 3e race bij de start een situatie met de Maasvogel die tegen de BS2 protesteert, waarop wij een rondje draaien. Maasvogel heeft een hele goeie start en wint met klein verschil de laatste race, Aphrodite wordt 2e en de BS2 wordt nog 4e. Omdat de Aphrodite geen 1e maar 2e wordt in de laatste race verspelen zij de overwinning. Maar in dit geval vinden wij het eigenlijk wel terecht en Gerrit jij weet wel waarom haha!

Het feest was weer als vanouds, over het gehele evenement komt er nog een verslagje op de site van de VA-Klassenorgansiatie.

Leuk 1 nog te vermelden dat Team Buikschuiver van de 6 edities van Hylpen er nu 4 gewonnen heeft – met 3 verschillende schepen: in 2008 met de HI1 – de Buikschuiver, in 2010 met de Warber, en in 2012 en 2013 met de BS2.

Leuk 2 is dat we dit seizxoen geen één keer een protest tegen hebben gehad. We hebben wel een keer of 3, 4 een rondje gedraaid als de tegenstander de vlag zetten en we niet helemaal zeker waren of we 100% goed zaten. En we hebben zelf geen enkele keer een protest naar de protestkamer gebracht. Daarmee hebben we onszelf in een aantal situaties wel n beetje tekort gedaan, dus daar gaan we volgend seizoen iets scherper op zijn.

Wij varen Friesche Hoek niet, we hadden aan t begin van t seizoen afgesproken dat we die alleen zouden varen als t voor de Jaarprijs van belang zou zijn. Dit ivm de drukke agenda’s van de meesten van onze crewleden. We hechten er heel erg aan weinig wisselingen te hebben in teamsamenstelling, dus varen in een behoorlijk andere opstelling vinden we maar niks en is daarom geen optie.

Tenslotte: team bedankt! We gaan door met dezelfde ploeg, volgend seizoen varen we 7 evenementen allemaal in dezelfde opstelling (op de 12e positie na) dus ook de 24U met t volledige vaste team!

Hylpen 2013 BS2

From → Verslagen

One Comment
  1. Gijs Vlas permalink

    Nogmaals ! GEFELICDUBBELEKLAPGIJP !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: