Spring naar inhoud

Het seizoen gaat van start!

24 mei 2014

Aanstaande maandag en dinsdag wordt de HT Race gevaren, dit seizoen het openingsevenement. Team Buikschuiver is er klaar voor. Hieronder n korte samenvatting van de gebeurtenissen in de VA Klasse afgelopen winter.

1) 3D meting van de rompen
Inmiddels zijn alle rompen gemeten. Dit heeft in een aantal gevallen tot serieuze aanpassingen geleid. We kunnen vaststellen dat we nu uiteindelijk in de VA-Klasse waarschijnlijk de beste en meest eerlijke handicapformule hebben die mogelijk is en dat de ruimte voor vergissingen, misverstanden of erger nu nul of in ieder geval zeer minimaal is. Een groot compliment aan het bestuur!

2) Pro’s die meezeilen
Inmiddels is er een eenduidig standpunt: broodzeilers mogen niet meevaren. Het blijft een lastig punt maar de BS2 zal dit seizoen zonder Kalle Coster varen. Kalle, heel jammer, maar wie weet als je nog eens met pensioen gaat mag je weer mee….

3) Lood in de zwaarden
Vele aken hebben lood onderin de zwaarden zodat deze beter vallen. Staat niets over in in het Stamboek en werd in de praktijk gedoogd. Sinds 1 week ben ik op de hoogte gebracht door het SSRP van een nieuwe interpretatie van de regel “wel of geen lood in de zwaarden”. Het mag officieel niet maar het Stamboek heeft nu een willekeurige grens getrokken bij 20 kilo en helaas daar vallen wij buiten. Ofwel ons Stamboeknummer werd ingetrokken waardoor we ook geen meetbrief meer hadden. Voorlopig kunnen we gelukkig andere zwaarden lenen die wel mogen, hebben we weer een stabiliteitsproef moeten doen en gisteravond om 23u stond onze meetbrief weer online. Dank voor de medewerking en flexibiliteit van Pieter Pluimers, WJH, Hans Voskuil, Klaas Plaatje en Peter de Jong.

 

 

Advertenties

From → Wedstrijden

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: