Spring naar inhoud

BS2 neemt deel aan Enkhuizen Evenement

27 juni 2014

Na het niet meevaren met de Markervuur heeft Team Buikschuiver besloten wel deel te nemen aan het as VA evenement in Enkhuizen.

Het Verbond heeft inmiddels een brief doen uitgaan waarin wordt vastgesteld dat gedurende de afgelopen 2 seizoenen verschillende schepen in de VA Vloot met een onjuiste TVF hebben gevaren wegens fouten in (de parameters op) de meetbrief. In sommige gevallen betrof het zeer significante afwijkingen, zoals bijvoorbeeld de meetbrief waartegen wij geprotesteerd hebben op het ONK 2012. Enfin, nu is eindelijk komen vast te staan dat ons protest in 2012 inhoudelijk juist is geweest. Er zijn de afgelopen jaren veel zaken verbeterd waardoor op dit moment de TVF’s nauwkeuriger en eerlijker zijn dan ooit tevoren. Daar is veel en goed werk door het bestuur geleverd.

Tevens stelt het Verbond dat het “handiger had geweest” indien eerder op (door ons) geuite bezwaren was ingegaan. Daarin verschillen wij nog wel een beetje qua inzicht met het Verbond. Onhandig jazeker, maar ook onwillig en zodoende niet heel sportief. De discussie is echter, mede maar niet exclusief door ons toedoen, af en toe op een (te) scherpe toon gevoerd en wij betreuren dat. Ook dat is handig noch sportief. Een eerder door mij gemaakte opmerking over “zichtrondingen” neem ik terug.

Wij gaan niet verder terugkijken maar vooruit. Hopelijk hebben we hier allemaal van geleerd en leidt het tot sportiever en leuker varen, en tot een betere manier waarop wij met elkaar zullen omgaan in geval van (vermeende) onjuistheden mbt zaken als meetbrief, TVF en/of uitrusting van schepen.

Crew: zaterdag 7:30u aan boord, 8u trossen los. We moeten nog n beetje oefenen 🙂

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: