Spring naar inhoud

Enkhuizen VA Evenement: de roest eruit!

30 juni 2014

Het VA Evenement in Enkhuizen is gewonnen door de Wadwaai. Het team van Ruud gaat het weekend als een raket over de baan en zeilt ook de goede kant op en wint daardoor verdiend.  Walter met de HL3 heeft veel inspiratie, wint de 1e voorgifterace met een enorme voorsprong en eindigt overall 2e.  Mooi zeilweer met enorme shifts, een uitdaging voor de tacticians! Er wordt dan ook wisselend gevaren en zoveel mogelijk constant varen wordt beloond.

De wedstrijdleiding lag bij de Holland Regatta Club en dat is als vanouds weer piekfijn in orde. Knap om onder de gegeven omstandigheden de baan er telkens weer zo goed in te krijgen. Geen reachrak gezien! En in de Oude Haven veel gezelligheid en verbroedering. Het gaat weer om het zeilen!

Met een OCS in de 2e race verspeelt Team Buikschuiver al in het begin de kansen op een klassements overwinning. Nu Kalle Coster niet meer mag meevaren is het achterop even wennen. 2 slechte starts en moeite met de boatspeed op dag 1.  Gecombineerd met de roest in het team en 3 vaste teamleden op nieuwe posities gaat het niet helemaal soepel aan boord van de BS2. Ariejan die de taak van Kalle heeft overgenomen maakt gelukkig weinig fouten dus we zitten er elke keer wel vrij goed bij.  Dag 2 geven we extra aandacht aan de settings en het schakelen besteed en dat doet onze boatspeed zichtbaar goed. Ook het starten zijn we nog niet verleerd. Bij de voorgifte wedstrijd maakt de geplande versus de werkelijk gezeilde tijd t wel enigszins arbritrair maar leuk en spannend is het iig zeker!

Nu lekker met de kids het Wad op en half augustus weer terug voor de Flevo.

From → Verslagen

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: