Spring naar inhoud

Seizoen 2015: we zijn er klaar voor!

25 april 2015

De VA-Klasse komt in steeds rustiger vaarwater. De jaarvergadering was zelfs bijna saai te noemen! Houden zo, want deze rust is goed voor de klasse. De TVF blijkt goed te werken en door het 3D scannen van de rompen zijn de meetwaarden op de meetbrieven voor het eerst in de historie corrrect, zonder ruimte voor fouten of erger. Het eerlijk wedstrijdvaren wordt zo goed als mogelijk benaderd, het huidige TVFsysteem kan zich met gemak meten met bestaande handicapsystemen voor scherpe jachten. Oude schepen kunnen goed meekomen (bijvoorbeeld de Wadwaai met het Eigen Evenement), evenals kleine schepen (bijvoorbeeld de Flaenende Ingel op Lemmer Ahoy). Seizoen 2014 kende veel verschillende winnaars van de evenementen. Het NK en de strijd om de Jaarprijs waren beide zeer spannend en close.

2015 staat onder andere in het teken van de aanwezigheid van onze mooie Lemsteraken tijdens de Volvo Ocean Race 19 en 20 juni. Het Hollands Erfgoed komt pal naast de VOR boten in de haven van Scheveningen te liggen! Het belooft (als het weer n beetje wil meewerken) een fantastische happening te worden waar we naar uitkijken.

Zo ook zien we uit naar de Lustrumviering van onze klasse, 13 juni op het strand van IJmuiden. Het NK is als altijd een hoogtepunt, nu geheel vanuit de Oude Haven van Medemblik. En de strijd om de Jaarprijs zal weer spannend worden. Het wedstrijdprogramma telt voor Team Buikschuiver wat teveel wedstrijddagen: dit seizoen 21. De meesten van ons hebben werk, gezin en een behoorlijk sociaal leven… De beste 11 wedstrijddagen tellen mee, wij varen er precies 11 dit seizoen (plus de 2 VOR weekenden) ofwel het is zaak op alle dagen te knallen 🙂

De BS2 ligt inmiddels in het gezellige en kleinschalige Durgerdam, n ontzettend leuk haventje met vriendelijke mensen en dito havenmeester, 3 mei zal de eerste wedstrijddag zijn voor Team Buikschuiver. Tot snel op het water of in de haven.

BS2 delivery Enkhuizen Muiden

From → Wedstrijden

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: