Spring naar inhoud

Bestuursbeleid sluit goede zeilers uit

25 mei 2015

Team Buikschuiver is niet gelukkig met recente ontwikkelingen mbt het weren van specifieke zeilers uit de VA-Klasse. In een brief deelt het bestuur ons mede dat het meevaren van Kalle en Sven Coster aan boord van de BS2 “ongepast” is.

Welnu, Kalle heeft tijdens Durgerdam meegevaren als leverancier van Sailmon instrumenten. Sven wordt gekwalificeerd als “professional” en “broodzeiler”, terwijl hij aan precies dezelfde eisen voldoet als zijn vader Dick (die meevaart met de Zilveren Zwaan). Sven is niet eens als pro geregistreerd bij t ISAF. Er varen meer ex-Olympiers die mee mee op onze aken: bijvoorbeeld Annemiek Bes, Jaap Zielhuis, Marije Kampen, Renee Groeneveld, of ex-Volvo Ocean Race deelnemers zoals Timo Hagoort of Frans Hinfelaar. Wij hebben er geen probleem mee dat goeie zeilers in onze klasse willen varen, sterker nog ze zijn van harte welkom! Er mag niet betaald worden voor het varen, dat is en blijft een goede regel.

Het belangrijkste argument is de willekeur die nu wordt toegepast. Specifiek wordt ons verboden met een amateur zeiler te varen, Sven Coster. Als hij niet mee mag, mogen heel veel goede zeilers die nu gewoon een baan en gezinnetje hebben niet meer meevaren. Als een Mark Neeleman in onze klasse wil varen weren we hem toch ook niet? Of wel, geacht bestuur? En als onze coach, Gerd Jan Poortman, straks na afloop van de Volvo Ocean Race n dagje met ons mee wil tijdens de Flevorrace, om even bij te komen, dat willen we dat toch niet verbieden? Dat is juist mooie promotie voor onze klasse.

Het huidige beleid is subjectief, willekeurig, onrechtvaardig en afhankelijk van persoonlijke interpretaties en oordelen. Niet goed voor de klasse en het bevordert het eerlijk wedstrijdzeilen niet. Team Buikschuiver had voor de HT-Race 1 van de Costers als teamlid aan boord geplanned, maar dit mag dus niet. We zullen deze race niet meevaren. Maar het echte probleem is, straks moeten we nog gaan oppassen als schippers dat we niet iemand aan boord meeneemen die te goed kan zeilen, want die zeilers zijn niet welkom ook al worden ze niet betaald, sterker nog die worden actief uit de VA-Klasse geweerd. Dat is ons insziens echt niet bevorderlijk voor de klasse.

Advertenties

From → Wedstrijden

One Comment
  1. Dick Kloos permalink

    ik ben het helemaal met de schrijver eens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: