Spring naar inhoud

5e Nederlands Kampioenschap op rij!

11 september 2017

Uitslag –  NK 2017 einduitslag
Uitslagen van de races – Uitslagen races 1 – 6 NK 2017

Lees hier het verslag van Rien van der Post van de Wadwaai

Na een goede generale repetitie met de Flevorace (3-2-1-1-1-1), en eerder in het voorseizoen een mooie tweede plek op het Klasse Evenement in Enkhuizen is afgelopen weekend de vijfde Nederlandse titel op rij voor Team Buikschuiver een feit! Een record waar we heel blij mee zijn! Evenveel titels als de ZA1 – maar die hebben de titels niet op rij gewonnen.

We kregen t niet cadeau. De Maasvogel en de MC3 gaven stevig partij, en we maakten t onszelf ook niet gemakkelijk door n paar foutjes die we normaal gesproken niet maken. Enfin zo werd t n spannende strijd die pas op t allerlaatst beslist werd. Het team heeft supergemotiveerd en gefocussed gevaren, waarvoor n groot compliment!

Wat betreft het rating gekrakeel en de zwaarden nog 1 ding. Voor iedereen die denkt dat wij hebben gewonnen met/vanwege de meest moderne CFD zwaarden van de planeet: dat is niet het geval. Tijdens het ontwerp van onze huidige zwaarden in 2014 door Van Oossanen Naval Architects hebben we ons gebaseerd op bestaande zwaarden van een ouder ontwerp en heb ik nadrukkelijk niet gekozen voor CFD ontwikkeling. Verdere CFD optimalisatie vond ik te duur en leek tot lelijke vormen te leiden. Vandaar gekozen voor bestaande zwaarden met een goede performance. We hebben zelfs iets performance ingeleverd, ten gunste van een mooier uiterlijk.

Met deze mooie prestatie nemen wij afscheid van de VA Klasse. 10 kinderen, weer n serieuze baan (SAILMON), sporten en ook n beetje vakantie op z’n tijd, afgelopen seizoen is gebleken dat dit voor mij niet te combineren valt met ons huidige ambitieniveau in deze klasse.

We varen ter afsluiting nog één evenement (Hylpen over twee weken).

En dan is t mooi geweest…JPEG image-F04048536050-7 2

IMG-20170912-WA0001

 

BS2 VA ONK 2017 5e titel team and familyIMG-20170911-WA0005

De volgende generatie, daar zal de klasse nog even op moeten wachten…..

Lees hieronder het verslag van Erik Pluimers:

Uitslag ONK 2017 11 september, 2017
1e prijs – BS2 met team Peter Houtzagers
2e prijs – Maasvogel met team Erik Pluimers
3e prijs – Marie Charlotte III met team Carel Paauwe
4e prijs – Papegaai met team Alfred Tulp
5e prijs – HL 3 met team Walter van Berkum

Het winnende team van de vorige jaar werd goed weerstand geboden. Zaterdagavond na twee wedstrijddagen stond team Carel Paauwe met de MC III op een eerste plek met 6 ptn, BS 2 op een tweede plaats met 7 ptn en de Maasvogel met 9 ptn op een derde plaats. Geringe verschillen dus en de laatste lange afstandsrace zou de beslissing brengen. Deze race viel slecht uit voor de MC III met name in het laatste kruisrak. Verraderlijke windshifts bepaalden het potje. Overall werd de BS 2 nipt winnaar. Dat de schepen aan elkaar gewaagd waren blijkt ook uit het feit dat de nummers 1 t/m 3 ieder twee races op hun naam konden zetten.

Ondanks de wat mindere voorspellingen bleek het uitstekend zeilweer te zijn. Op 1 na werden alle races met een M-rating gevaren. In race 4 viel plotseling alle wind weg en dat verklaart dat de meeste schepen een dnf kregen omdat de finishlijn niet meer op tijd kon worden gehaald. Dat was dus pure pech!

12 schepen verschenen aan de start en dat was juist voldoende om een geldig kampioenschap te kunnen houden. Hopelijk zullen dat volgend jaar een paar meer zijn  Het was het laatste NK voor Ruud van Hilst van de Wadwaai. Onze voorzitter sprak hem toe en overhandigde hem de “better let dan net prijs” en  zwaaide hem veel lof toe in een humoristische toespraak  Na 40 jaar met succes in de VA lemsteraken klasse te hebben gevaren kiest hij er nu voor om Europa te gaan verkennen met een nieuw gebouwd motorjacht.

Het team van de Maasvogel was zeer blij met deze uitslag. In het voorjaar werd middels een prikkelend filmklipje uitgesproken dat “Maasvogel second” een mooie uitslag zou zijn gezien de overmacht van de BS 2. Was natuurlijk leuk dat dit grapje werkelijkheid werd.

Op naar de Hylper Hurdsilerij waar we met een grote vloot schepen het kampioenschap nog eens dunnetjes over kunnen doen.

Erik Pluimers schipper Maasvogel

 

From → Wedstrijden

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: